Sek­suaa­li­te­ra­pia

Seksuaaliterapiassa käsitellään keskustelun avulla seksuaalisuutta ja ihmissuhteita monipuolisesti, jokaisen asiakkaan omat lähtökohdat ja tarpeet huomioiden.

Seksuaaliterapiassa käsitellään keskustelun avulla seksuaalisuutta ja ihmissuhteita monipuolisesti, jokaisen asiakkaan omat lähtökohdat ja tarpeet huomioiden. Keskustelun lisäksi voidaan käyttää erilaisia harjoituksia kuten esimerkiksi rentoutusharjoituksia tai kehollisia harjoitteita.

Sari Talonen toimii seksuaaliterapeuttinamme. Seksuaaliterapiassa hänen työotteensa on integratiivinen ja hän käyttää terapiassa ratkaisukeskeisiä menetelmiä. Seksuaaliterapian tavoitteena on tukea asiakkaan itsetuntemusta ja hyvinvointia, nähdä asiakas omana itsenään ja lisätä voimavaroja asiakkaan elämään sekä antaa välineitä positiiviseen muutokseen.

Seksuaaliterapiaan voi tulla seksuaalisten toiminnallisten haasteiden, ristiriitaisten tai vaikeiden tunteiden tai mieltä painavien asioiden takia, jotka voivat liittyä esimerkiksi nautintoon ja kommunikointi ongelmiin, traumoihin tai riippuvuuksiin. Seksuaaliterapiassa voi pohtia oman seksuaalihistorian merkitystä elämään. Yleisimpiä syitä tulla seksuaaliterapeutin vastaanotolle ovat oma tai kumppanin haluttomuus, halujen eriparisuus, uskottomuus, orgasmivaikeudet, seksuaali- ja sukupuoli-identiteettiin tai seksuaalisiin mieltymyksiin liittyvät kysymykset, seksuaalisuuteen liittyvät ristiriitaiset ja vaikeat tunteet tai tapahtumat, yksinäisyys tai sairauksiin ja seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset.

Seksuaaliterapiaan voit tulla yksin tai yhdessä kumppanisi tai kumppaniesi kanssa. Pariterapiaan voi tulla kriisin yllättäessä tai vaikka kaikki olisi ihan hyvin. Seksuaaliterapiaa voidaan toteuttaa sekä lyhyenä että pitkänä terapiana.

Seksuaaliterapeuttina Sari on läsnäoleva ja luotettava. Hänelle on tärkeää luoda hyvä ja luottamuksellinen suhde asiakkaan ja terapeutin välille. Tarjoan seksuaaliterapiaa yksilöterapiana hintaan 80e/45min tai paritapaamisia hintaan 120e/75min.

Kaikki keskustelut vastaanotolla ovat täysin luottamuksellisia.