Mie­len­ter­veys­työ so­siaa­li­palve­luis­sa

Kauttamme saat moniammatillista tukea aikuisille asiakkaille, joilla on mielenterveyden haasteita. Yksilöllinen tuki tukee kuntoutumista, sekä arjen hallintaa, ja auttaa sitoutumaan muihin palveluihin.

Mielenterveystyötä asiakkaan arkeen

Mielenterveystyötä toteutamme sairaanhoitajan ja sosionomin moniammatillisena työparityönä. Työskentelyn tarkoituksena on, että asiakas saa tarvitsemansa moniammatillisen tuen samalla kertaa. Tarjoamme asiakkaalle sekä keskusteluapua, että käytännön tukea, joiden avulla asiakas voi saada elämänsä tasapainoon. Kauttamme on myös mahdollisuus saada psykiatrisen sairaanhoitajan yksilöllistä tukea, sekä erilaista terapiaa tarpeen mukaan.

Mielenterveystyötä toteutetaan tarpeen mukaan sekä toimistolla, että asiakkaan kotona. Työskentelyssä tuetaan asiakasta hänen haastavassa elämäntilanteessaan.

Tämä työmuoto soveltuu hyvin myös maahanmuuttajille, joilla on mielenterveyden haasteita. Asiakkaan on mahdollista saada intensiivistä tukea, joka toimii muiden palveluiden rinnalla lähellä asiakasta. Näin mahdollistuu tehokkaampi apu, jolla voidaan ratkaista monta arjen ongelmatilannetta.

Asiakkaalla ei tarvitse olla diagnoosia tullakseen asiakkaaksemme. Riittää, että hänellä on haasteellinen elämäntilanne, josta ei selviä omin voimin yli. Tilanne, jossa asiakkaalla on haasteita jaksamisensa kanssa, aiheuttaa yleensä ongelmien kasautumista, mikä osaltaan lisää psyykkistä kuormitusta. Kun asioista saa keskustella jonkun luotettavan ulkopuolisen henkilön kanssa, tilanne yleensä helpottuu. Samalla voimme tarjota tukea käytännön asioihin, kartoittaa lääkityksen tarvetta, sekä tukea asiakasta muiden palveluiden käytössä. Mielenterveyspalveluihin sitoutuminen voi myös joskus olla vaikeaa pitkien etäisyyksien takia. Tällöin kotona tehtävä työ on hyvä vaihtoehto.